събота, 9 февруари 2019 г.

Среща на писатели

Публикувано от vasil на февруари 09, 2019 Няма коментари

ПИСАТЕЛИТЕ ОТ САМОКОВ СЕ СРЕЩАТ С КОЛЕГИ ОТ СТРАНАТА В ДЕНЯ НА БУДИТЕЛИТЕ

38442249_2090208597655793_8094711952099508224_o
В Деня на будителите Сдружение на писателите от Самоков кани свои колеги от България на творческа среща. Тя ще се проведе в Мадарова къща в Самоков от 16 часа и ще даде възможност за творческо обсъждане на актуални теми от обществения и литературен живот.
Клубната литературна среща на писателите е организирана от председателя на Сдружението в Самоков Васил Лазаров. Ще бъдат четени стихове и проза, всеки автор ще има възможност да се изяви и представи. Както писа сайтът „Самоков инфо“, Васил Софин наскоро представи своя нова книга – „Усмихнати сълзи“.
„Радващи са успехите на писателите. Наскоро г-н Владимир Кабрански – наш колега от Самоков, издаде книга за деца и към нея има голям интерес“ – сподели пред сайта „Самоков инфо“ Васил Лазаров.

Към Сдруженето проявяват интерес интелектуалци, които живеят в чужбина.
„На първи ноември ще обсъдим решения, които касаят дейността ни. Едно от тях е свързано с предложението да имаме почетни гости, поради възникнал интерес на доста хора към Сдружението. Ще обсъдим възможността за „почетен гост“ за личности, които не могат да присъстват на всички наши срещи, защото живеят извън България. Ще дискутираме възможно ли е да са част от нас, но без да имат право на глас и т.н. Всичко това трябва да се обсъди и гласува от колегите в Сдружението“ – сподели още Васил Лазаров.
За пръв път в Самоков се организира подобна разширена среща на творци. Освен разговорите за литература ще се дискутират и критериите за членство в новото писателско сдружение, както и възможностите за сътрудничество за издаване и разпространение на книгите. Много литературни клубове от България вече проявяват интерес към самоковското Сдружение.

0 коментара:

Публикуване на коментар